Blog Meet the crew


Mijn naam is  Marloes  Hoven, het gezicht achter Sailingbird.
In deze blog wil ik jullie graag voorstellen aan de mensen achter de schepen. 

Maar laat ik beginnen bij mijn eigen verhaal zodat jullie ook weten met wie jullie contact hebben.

  In 2015 stapte ik aan boord van zeilkipper Avondrood om een week tijdens SAIL Amsterdam mee te varen als gastvrouw. Ik kende de bruine vloot eigenlijk niet, en van SAIL Amsterdam had ik ook nog nooit gehoord. Maar mijn buurman vroeg me mee als gastvrouw op het schip van een kameraad van hem. En ik hou wel van leuke dingen, en had nog wat overuren staan dus zei volmondig ja. En eigenlijk vanaf het allereerste moment dat ik aan boord stapte was ik al om. Wat een te gekke wereld! Wat een te gekke mensen. Dit wil ik ook. 

  Maar ik had een goede baan in de cosmetica, verdiende goed geld en had het best naar mijn zin.
  Tot er een moment kwam dat ik het minder naar mijn zin kreeg. En ik besloot lekker impulsief mijn baan op te zeggen en een baan te zoeken in de zeilwereld. Met hulp van Rob van de Avondrood stapte ik niet veel later aan boord van de Zevenwouden. Een tweemastklipper met als thuishaven Lemmer. Helaas had ik niet zo'n klik met de schipper en besloten we dat ik opzoek zou gaan naar een ander schip. 2 weken later stapte ik aan boord bij Peter van de Anna van Elburgh vanuit Kampen. En hier had ik het erg naar mijn zin. Super veel geleert over het reilen en zeilen aan boord van een traditioneel zeilschip. Maar ik vond toch dat ik terug moest naar mijn 'normale' leven in de cosmetica. Zo gezegd zo gedaan. Gelukkig vond ik ook weer snel een passende baan. Maar tijdens mijn seizoen op de Anna ontmoette ik de  schipper van de Summertime, en werd verliefd!  En zo voer ik elk weekend en in mijn vakantie met hem mee. Dit was toch echt mijn wereld. Dit was wat ik wou.

  Geen vergaderingen, hoge hakken, mantelpakjes en lipstick. Maar zeillaarzen, zeilpakken en de wind door mijn haren. 

  Ik sprak Rob Peetoom weer regelmatig aangezien zijn thuishaven ook Kampen is. En besprak zowel met hem als met Jonathan mijn ideeën. En kwam tot de conclusie dat deze zeil wereld mijn passie is. Wederom mijn baan in de cosmetica opgezegd, huis verkocht, aangemonsterd op de Avondrood en me ingeschreven voor de zeevaartschool.
  Dit is wat ik wil! Ik word schipper.
  Een aantal jaren later heb ik heel erg veel geleerd, op veel verschillende zeilschepen gevaren en de opleiding succesvol afgerond en mag ik mezelf schipper zeilvaart noemen. Superleuk natuurlijk! Maar ik wou meer. Want vanaf het water is de wereld zoveel mooier dan je je voor kunt stellen. Zeker op een zeilschip. Je laten voortbewegen door niets anders dan de wind. Elke ochtend ergens anders wakker worden. Een unieke belevenis waarvan ik vind dat iedereen dit een keer zou moeten kunnen ervaren. En zo is Sailingbird ontstaan.

  Ik vind het fantastisch om jullie te helpen zoeken naar het perfecte schip voor jullie gelegenheid. Of de perfecte zeiltocht passend bij jullie wensen. Ik woon nog steeds op de Summertime. En zeil bijna altijd mee. Maar probeer ook zoveel mogelijk op andere zeilschepen mee te varen zodat ik mijn kennis over de schepen, de bemanning en de vaargebieden die ik verhuur up to date hou. Het kan hierdoor dus voorkomen dat ik niet altijd goed bereik heb of direct  de telefoon beantwoord. Maar ik streef ernaar om op werkdagen binnen 24 uur jouw e-mail, belletje of whatsapp te beantwoorden. 
  Heb je vragen? Of wil je ergens meer informatie over? Je mag me altijd bellen, appen of mailen. 

  Tot ziens op het water!


  Ut cupiditate molestias occaecati reiciendis saepe.

  Marloes Hoven  Jonathan Wahlers.

  Schipper en eigenaar van de enige viermaster van Nederland ‘de Summertime’
  Op zijn 18e stapte hij voor het eerst aan boord van de Summertime en sindsdien heeft hij het schip nooit meer verlaten. Eerst werkte hij drie jaar lang als matroos en toen werd het voor hem al snel duidelijk: Jonathan wilde zijn grote liefde ‘Summertime’ zelf bevaren. Hij volgde aan de zeevaartschool een opleiding tot schipper. Na het afronden van deze studie stond Jonathan vele jaren achter het roer als zetschipper, en leerde het schip kennen als zijn broekzak. Totdat hij in 2019 de kans kreeg om de Summertime te kopen. Sindsdien ziet hij het als zijn grootste uitdaging om gasten een onvergetelijke tijd te bieden. De vrijheid op het water, de ongedwongen sfeer aan boord en het feit dat geen enkele dag hetzelfde is; dat geeft Jonathan energie! En die energie gebruikt hij dan weer om zijn Summertime te verbeteren en te moderniseren. Dit schip was in goede staat toen hij hem kocht, maar Jonathan ziet altijd verbeterpunten die hij wil aanpakken. En dit doet hij dan ook. Dingen die gelijk opvallen zoals een nieuwe jacuzzi, vernieuwde douches en toiletten en veel nieuw adventure materiaal zoals SUP's, of een kleine RIB waar de gasten zelf mee mogen varen. Maar ook veel dingen achter de schermen die je als gast niet direct ziet. Maar je verzekeren van een veilig gevoel op dit grote schip. Zijn gasten omschrijven Jonathan als een gastvrije, relaxte, easy going, en kundige schipper.

  Wist je dat de Summertime een perfect schip is voor elke gelegenheid?
  Teamuitje, jongerenreis, vriendentrip ,familieweekend of een vergadering.

  1 schip 1000 mogelijkheden De Summertime

  Similique id ut molestiae natus.

  Jonathan Wahlers  Luca Spano

  Schipper/eigenaar van tweemast klipper ‘de Hester’.
  Als klein jongetje hadden de indrukwekkende zeilschepen al een ontzettende aantrekkingskracht op Luca. Hij woonde aan de overkant van de brug in Kampen, met een geweldig uitzicht over deze mooie schepen. Maar dat hij hier later zou liggen met zijn eigen zeilschip had hij toen nog niet gedacht. Maar na de middelbare school kwam hij in aanraking met Jonathan, de schipper (en inmiddels eigenaar) van de Summertime. En die was opzoek naar bemanning. Daar zei Luca geen nee tegen, en hij monsterde aan. Hij vond dit fantastisch, en wist het gelijk. Dit ga ik doen, dit is mijn droombaan! In de winterperiodes daarna volgde Luca de opleiding tot schipper aan de Zeevaartschool in Enkhuizen, met succes! Toen hij in 2018 de uniek kans kreeg om de Hester te kopen greep hij deze met beide handen aan. Inmiddels vier jaar later heeft Luca de Hester zo aangepast en veranderd dat het, het schip is wat past bij zijn dromen, en ideeën. Want op de Hester kun je meer dan zeilen alleen. Luca heeft de Hester uitgerust met o.a. een jacuzzi, buiten keuken, buitenbar en genoeg speelmateriaal om je in het water mee te vermaken.

  De eigentijdse klipper De Hester

  Sit quia at inventore aut a ut suscipit.

  Luca Spano

  Lieuwe Adema

  Matroos en service medewerker op ‘t wapen fan Fryslan.
  Lieuwe stond jaren lang als gastheer, barista, wijn en bierkenner in verschillende kroegen, restaurants en koffiebars. Maar vrienden van hem voeren op traditionele zeilschepen, en hij ging regelmatig tijdens een vrij weekend mee. En tjonge jonge dat leven is wel erg leuk! Maar om nu volledige zijn rol als gastheer en alle kennis die hij heeft op te geven kon hij zich ook niet voorstellen. Maar via via kwam hij in contact met Erik eigenaar en schipper op ‘t wapen fan fryslan. En hij zocht voor zijn schip die voornamelijk individuele tochten vaart iemand die zowel matrozen werkzaamheden kon doen, maar daarnaast ook de rol van gastheer tot in de puntjes kon verzorgen. En daar was Lieuwe! Hij vaart nu al zo’n drie jaar met veel plezier en ik denk wanneer jullie een sail & bike reis boeken en Lieuwe leren kennen jullie allemaal kunnen beamen dat hij een echt multi-talent is. En dat beide taken hem op het lijf geschreven staan.

  De langste  tweemast zeilschoener van Nederland 'T wapen fan Fryslan

  Doloribus vel nemo velit.

  Lieuwe Adema


  Rob Peetoom 

  Schipper en eigenaar van tweemast klipper de Avondrood.
  Zeg je kennis en jarenlange ervaring zeg je Rob Peetoom. Rob voer als kleine jongen al mee met zijn vader die kapitein was op een koopvaardijschip . En wist al heel gauw dat hij dit ook wou. Hij ging naar de zeevaartschool in Delfzijl, IJmuiden en Harlingen en haalde zijn papieren master of all ships en aansluitend zijn machinist papieren en ging aan de slag bij zijn vader aan boord. Na jaren lang dit gedaan te hebben wou hij wat anders. En besloot in 1998 van zijn hobby zijn beroep te maken en kocht tjalk de Parodie. Een platbodem schip waarmee hij vanuit zijn thuishaven Zwartsluis voer.

  Maar Rob zou Rob niet zijn als het niet weer zou gaan kriebelen. Er moest iets nieuws komen. En daar was ze: de Avondrood. Een slanke en snelle rivierklipper die Rob helemaal opknapt, en verbeterd.
  Dat dit een heerlijk schip is, en Rob veel kennis heeft kan ik alleen maar bevestigen. Ik heb 2.5 jaar lang als matroos bij deze wijze uil mogen varen, en daar heb ik enorm veel geleerd. Wil je ook graag alles leren over zeilen op een traditioneel zeilschip? Of gewoon lekker zeilen en ontspannen? Dan zit je bij Rob op zijn Avondrood goed!

  Stap aan boord, geniet, beleef en ervaar. De Avondrood

  Quam et perspiciatis consequatur fuga doloremque.

  Rob Peetoom

  Feline Willmann 

  bootsman(vrouw) op de Abel Tasman.
  Mei 2018 was zij samen met haar groep te gast op de Hester en ontmoette daar Jonathan van de Summertime. Toen ze hoorde dat hij nog opzoek was naar bemanning hoefde ze niet lang na te denken. Want het leven aan boord leek haar een leuke invulling voor het tussenjaar van haar studie sociaal pedagoog. Het plan was om maar een half seizoen te varen, maar ze vond het zo bijzonder leuk dat ze besloot om het seizoen daarna ook aan boord te blijven. Ook leerde ze in deze tijd Fabian kennen. (Kapitein van de Abel Tasman) en niet veel later werden ze een stel. Na haar periode op de Summertime zou ze verder gaan studeren, zo gezegd zo gedaan. Maar wanneer je eenmaal het zeilvirus te pakken hebt kom je hier niet zo maar van af. Ze heeft tussen het studeren door op verschillende schepen ingevallen als matroos. Ze heeft hierdoor ook in veel verschillende vaargebieden al gevaren. Nadat ze haar studie succesvol afgerond had besloot ze dat ze nog niet klaar was met studeren en schreef zich in bij de zeevaartschool in Enkhuizen. Niet omdat ze de ambitie heeft om schipper te worden, maar omdat ze gewoon graag nog meer wil weten over zeilen, varen en alles wat daar bij komt kijken. Aankomend seizoen vindt je Feline samen met haar vriend Fabian op de Abel Tasman. Ze varen het hele seizoen samen in haar favoriete vaargebied de Oostzee.

  Luxe tweemastschoener Tallship Abel Tasman Abel Tasman

  Excepturi asperiores aut repudiandae sunt at in nisi.

  Feline Willman

  Kan ik je helpen? Neem contact met mij op
  zodat ik je zeildroom
  kan verwezenlijken

  Marloes Wahlers - Hoven - Jouw zeilgids - Sailing Bird
  Marloes Wahlers - Hoven
  Jouw zeilgids
  Bel of whatsapp met Sailing Bird
  Bel of whatsapp mij
  +31 (0)6 34 20 06 34
  E-Mail - Sailing Bird
  Mail mij
  marloes@sailingbird.com
  Je zeildroom verwezenlijken - Sailing Bird
  Unieke zeilreis - Sailing Bird
  Het perfecte schip - Sailing Bird